Adem is leven, het is een onvoorwaardelijk geschenk.

Adem is de essentie van ons leven, verandert onze adem dan verandert ons leven. Het eerste wat we doen als we op deze wereld komen is in ademen, het laatste wat we doen als we sterven is uit ademen. Adem= leven, het is een onvoorwaardelijk geschenk.

foundation

Understanding the foundation

Voordelen van ademwerk

Een diepe en regelmatige ademhaling kan het zenuwstelsel kalmeren en stress verminderen

Door de in- en uitademing te verbinden maak je een diepe verbinding met jezelf. We ervaren meer ruimte, ontspanning, authenticiteit, zelfvertrouwen en een open hart.

Een ademsessie werkt helend op verschillende niveaus. Het biedt je de mogelijkheid om negatieve overtuigingen, oordelen over jezelf en vastzittende/opgeslagen emoties en blokkades te herkennen en los te laten.

We voelen dat we kunnen ontspannen in onszelf en we ontwikkelen de gave om het leven meer toe te laten en te leven.

Ademwerk verhoogt je energie, verbetert je imuunsysteem en versterkt de longen.

why

Waarom adem werk

Ieder heeft een eigen adempatroon door levenservaringen. Wanneer we iets spannend vinden of schrikken zetten we onze adem maar daarmee ook onze emoties en energie vast in het lijf. Onze adem is dan ook een goede graatmeter of we emoties in het moment kunnen toestaan.  Aandacht voor onze adem helpt emoties toestaan. Herstel van het natuurlijke adempatroon geeft ruimte voor integratie. Hierdoor activeren we ons para-sympatisch zenuwstelsel, wat leidt tot diepe ontspanning en levendige rust .

packages

Wat ik aanbied

Intake

Een intakegesprek om jouw huidige staat, achtergrond en gezondheid te bespreken, gevolgd door een verbonden ademsessie gebaseerd op jouw intentie.

 

Ademsessie

Een ademsessie bestaat uit drie fasen die leiden tot persoonlijke transformatie en verbinding met jezelf door bewuste ademhaling, aandacht en intentie. De ervaring resulteert in gevoelens van vrijheid, vreugde, opluchting en verwondering tijdens de ontspanningsfase.

Afsluiting

Na afloop van de sessie bespreken we je ervaringen en krijg je ademhalingstechnieken voor thuis en dagelijks gebruik. Zo leer je je adem optimaal benutten en versterk je de verbinding met jezelf, waar je ook bent.

packages

Wat ik aanbied

1. Intake

Tijdens de intake zullen we ingaan op je huidige staat, je achtergrond en je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Tijdens de intake bepalen we ook jouw intentie, wat is jouw verlangen? Deze vormt de richtlijn voor de sessie.

Daarna zal ik jou de ademtechniek uitleggen en gaan we aan de slag!

2. Ademsessie

Een ademsessie heeft 3 onderdelen

 1. In het lichaam landen
 2. Actieve ademfase
 3. Ontspanningsfase

Het eerste half uur is de actieve ademfase. waarbij je zoveel mogelijk aanwezig blijft en bewust voelt wat er gebeurt. Doordat de drie-eenheid: adem, aandacht en Intentie samenkomen, kan transformatie plaatsvinden.

Door in een ademsessie je ademhaling te verbinden, stap je een proces in waarbij dat wat onbewust in jou is, naar de oppervlakte kan komen. Alleen als we ontspannen in dat wat we op dit moment ervaren, kunnen we openen en loslaten.

Het klinkt misschien spannend, maar jouw lijf laat alleen toe wat jij aan kunt.
Daarna volgt de ontspanning fase, waarin dat wat naar de oppervlakte is gekomen de tijd krijgt om geïntegreerd te worden.

In deze fase ondervinden deelnemers vaak gevoelens van vrijheid, vreugde, opluchting en verwondering.
De adem brengt jou in de puurste vorm in contact met jezelf.

3. Afsluiting

Ter afsluiting is er ruimte om de ademsessie te bespreken.

Daarbij zal ik jou adem tools geven die jij thuis en in het dagelijks leven kunt gaan toepassen zodat jij jouw adem optimaal leert te gebruiken en altijd met jouw eigen adem weer de verbinding kan voelen met jezelf.

In totaal duurt een individuele ademsessie rond de anderhalf uur.

Ervaring van anderen

“Volledig alert en diep ontspannen zijn we maar zelden. Dit is een helende staat van Zijn waarin ik je uitnodig tijdens ademwerk.”

Instagram

The Movement

Boek een sessie

Wil je ervaren wat een ademsessie jou mag laten voelen? Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten en samen met de adem aan de slag te gaan. 

  faq

  Veelgestelde vragen

  Is ademwerk iets voor jou?

  Jouw ademhaling is een afspiegeling van hoe jij leeft. De meesten van ons ademen oppervlakkig en onbewust. Dit kan zich uiten in fysieke, mentale en emotionele klachten zoals:

  • Emotionele blokkades
  • Onzekerheid, minderwaardigheidsgevoel
  • Stress
  • Angst
  • Lage energie
  • Rusteloos
  • Het niet kunnen uiten wat in jou leeft
  • Niet kunnen genieten van het leven
  • Uit balans voelen

  Ademwerk is niet geschikt voor mensen met epilepsie, glaucoom, hartklachten of psychische problemen. 

  Wat is transformatief ademwerk?

  Transformatief ademwerk is het bewust sturen van je ademhaling om zo bepaalde processen in het lichaam en geest te beinvloeden.

  Tijdens een ademsessie ga je gedurende langere tijd een bewuste, verbonden ademhaling inzetten. Bij je normale, dagelijkse ademhaling laat je een pauze vallen tussen de in- en uitademing, bij deze verbonden ademhaling laat je de pauzes achterwege. Na de inademing adem je direct weer uit, en na de uitademing direct weer in. Een verbonden ademhaling dus, ook wel connected breathing of circular breathing genoemd.

  Door de verbonden ademhalingstechniek toe te passen, komt energie in beweging en begint je lichaam als ‘vanzelf’ oude, vastgeroeste emoties los te laten. Je lijf is erg intelligent en weet exact wat het nodig heeft of juist niet langer dient – zonder jouw sturing, zonder erover te praten.

  Tijdens een ademsessie kan van alles naar boven komen. Gevoelens, herinneringen, fysieke sensaties of mystieke ervaringen, kan allemaal. De ene keer is je ervaring meer fysiek, dan weer meer emotioneel, soms ook spiritueel. Elke ademsessie is anders en wat zich aandient valt niet te sturen, maar is precies wat jij op dat moment nodig hebt. Verwacht het onverwachte.

  Waarom is ademwerk een sterke tool voor het zenuwstelstel?

  Wanneer je sympathische en para-sympathische zenuwstelsel zijn ontregeld kan je het gevoel hebben dat je constant het gaspedal ingedrukt hebt. De afwisseling tussen gaspedal en rem zijn uit balans.

  Het sympathische (gas) zenuwstelsel is gekoppeld aan dagelijkse handelingen zoals opstaan, lopen, zitten, eten en drinken.

  En het para-sympathische (rem) zenuwstelsel zorgt voor onbewuste handelingen in het lichaam zoals slapen, spijsvertering, ademhaling en zuurstofbinding. Hiermee zorgt het para-sympathische zenuwstelsel voor rust en herstel na een activiteit.

  In een ademwerksessie adem je bewust in een ritmische flow. Je zet het lichaam tijdelijk onder spanning om te leren ontspannen in deze situaties. Je zenuwstelsel krijgt daarbij een boost om je sympathische en para-ysmpatische zenuwstelsel te herstellen. Hierdoor gaan ze beter met elkaar samen werken en worden de verbindingen en zwenuwbanen vergroot.  Hierdoor kan het lichaam signalen beter waarnemen en voelen. De zenuwbanen in je lichaam worden hersteld. Je lichaam en hersenen gaan weer beter samenwerken. Je voelt het leven!

  Je zult de signalen van je lichaam weer duidelijk voelen.

  Voor wie is ademwerk niet geschikt?

  Ademwerk is niet geschikt voor mensen met epilepsie, glaucoom, hartklachten of psychische problemen. 

  Neem contact met mij op wanneer dit van toepassing is. We zouden in overleg gebruik kunnen maken van een andere ademtechniek. 

  Waar vindt de ademsessie plaats?

  De ademsessie vindt plaats in Kampen/IJsselmuiden. Samen plannen we een datum en tijd. Aan de hand van deze informatie kijk ik welke praktijk beschikbaar is. 

  Over mij

   Wat ik zelf heb mogen ervaren met de adem is toestaan van ‘het leven’. Met ademwerk nodig ik jou uit om de levensenergie, ‘jouw adem’ in beweging te brengen. Een prachtige ontdekking die bij mij resoneert is: het woord ‘emotie’    komt van het Latijnse emotere, wat ‘energie in beweging’ betekent. Als je emoties uit balans zijn, of je staat jezelf niet toe ze te voelen en te uiten levert dat problemen op. Dit kan zich uiten in fysieke en emotionele blokkades.


  Met ademwerk gaan we samen de levensenergie in beweging brengen om op een veilige manier ze te voelen, te uiten en de emotionele verwerking haar gang te laten gaan. Zelf heb ik mogen ervaren dat alles toestaan, het doorvoelen, de verschillende emoties die we in onszelf tegenkomen met alle lagen waar we doorheen mogen bewegen mij terugbrengt naar mijn authentieke zelf, mijn eigen kern.

  De adem is de tool die ik altijd bij mij heb en mij dag na dag uitnodigt om de donkere en lichte kanten van het leven te mogen omarmen en door alles toe te staan ze mij het volledige leven laten ervaren.”

  Opleiding

  Transformatief Ademcoach / Ademwerk

  Verdieping

  Duo / Groepssessies

  Instagram

  The Movement